Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Kom helpen op de Grebbelinie!

Door Hester Hinrichs, LEU, redactie: Bert Rietberg, vrijdag 15 februari 2013 09:32
Categorie: Vrijwilligerswerk

Landschap Erfgoed Utrecht is samen met Staatsbosbeheer en de Stichting Grebbelinie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen om de Grebbeliniedijk tussen Leusden en de Roffelaarskade weer aantrekkelijk te maken voor wandelaars.

Liniedijk Leusden

Met de hulp van vrijwilligers wordt de liniedijk tussen Leusden en Woudenberg weer een prachtig wandelgebied.

Mon-ChouetteOp zaterdag 9 maart van 9.00 tot ca. 15.00 uur is de eerste natuurwerkdag in de Grebbelinie. Op deze dag krijgt u informatie over de linie en over de werkzaamheden. Het verzamelpunt is het gezellige theehuis Mon-Chouette (Leusbroekerweg 25b Leusden, zie foto), dat vlakbij het werkgebied ligt. Daarna gaat u buiten echt aan het werk: zagen en snoeien, overstapjes timmeren en wat er verder nodig is om het gebied weer aantrekkelijk te maken voor de vele wandelaars die het prachtige landschap bezoeken.

De geschiedenis van de Grebbelinie gaat al meer dan 250 jaar terug. Het gebied tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug kon onder water worden gezet, zodat de vijand tot staan kon worden gebracht. In 1744 werd er begonnen met de eerste werkzaamheden om de liniedijk aan te leggen. Tot aan het eind van WOII deed de Grebbelinie dienst. In 1951 deed Defensie afstand van de stelling en verloor zij haar officiële functie.

De werkgroep voor 9 maart is inmidels compleet! U kunt zich nog wel via info@grebbelinie.nl opgeven voor een volgende gelegenheid, dat zal zijn: eind juni.

Het organiseren van deze werkdag en het oprichten van een vrijwilligersgroep is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Leusden en Woudenberg, Staatsbosbeheer en met een financiële bijdrage van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei.


Terug naar het nieuwsoverzicht