Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Boerenmarkt op Hoeve de Beek

Door Bert Rietberg, SVGV, woensdag 27 juni 2012 12:34
Categorie: Recreatie

Op Hoeve de Beek aan de Brinkkanterweg 23 wordt dinsdag 10 juli een boerenmarkt gehouden. De markt is open van 10.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk is de nieuwe expositieruimte en de loopgraaf ook te bezoeken.

Expositieruimte Hoeve de Beek

Iedere dinsdag wordt de vlag gehesen, zodat vanaf de liniedijk en de Brinkkanterweg zichtbaar is dat de expositieruimte is geopend. Op dinsdag 10 juli is er tevens een boerenmarkt. (foto Bert Rietberg, SVGV)

De bezoekers kunnen artikelen kopen zoals: groenten, fruit, kaas, honing en diverse andere agrarische producten, maar ook curiosa en tweedehands boeken. Voorts zijn een visboer en wafelbakkers aanwezig. Er zijn diverse demonstraties zoals het 'haren' van de zeis, manden vlechten en palingroken. Op de deel van de Hoeve worden demonstraties patchen en quilten gegeven.

Uitbreiding loopgraafcomplexNaast de markt zijn er rondleidingen door een loopgraaf en een kazemat van de Grebbelinie. Gidsen kunnen u vertellen over de uitbreiding van de gereconstrueerde loopgraven. De eerste contouren zijn al zichtbaar, waaronder een nieuwe toegang van rondhout en een ruimte voor het piket. Verder is de permanente expositie van de stichting 'Grebbelinie in het Vizier' in de schuur naast de Hoeve uiteraard geopend. Hier wordt met name aandacht besteed aan de mobilisatieperiode van 1939/1940, maar ook aan de periode 1940 tot 1945. Hier zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven.
De kinderen worden niet vergeten. Voor hen zijn er verschillende activiteiten waaronder rijden op een quad, een knutselkraam en er is de mogelijkheid om met een buks te schieten, maar dat laatste is misschien niet voor de kleintjes...
Toegang is gratis, parkeren kost €1,00
Voor nadere informatie zie www.hoevedebeek.nl/


Terug naar het nieuwsoverzicht