Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Met step of kano naar Breevoort aan de Grebbelinie

Door Han Gerlings, redactie Bert Rietberg SVGV, maandag 07 mei 2012 14:18
Categorie: Recreatie

XL Adventure and Events biedt op de Grebbeliniedag 2012 gratis de gelegenheid om de Grebbelinie te ervaren per step of in een kano. Op twee momenten kan men vertrekken vanaf de Grote Koppel ter hoogte van Zandvoort aan de Eem: 19 mei om 10.15 uur en om 14.00 uur.

Fietsbrug Eem

De Fietsbrug langs de Grebbeliniedijk (foto: Bert Rietberg SVGV)

Met de kano vaart men naar de fietsbrug (Malebrug) bij Soest, daarna loopt men in 10 minuten naar boerderij Breevoort, Slaagseweg 4.

U kunt ook met eigen vervoer naar boerderij Breevoort komen. Er zijn tussen 10.00 en 16.00 uur allerlei gratis activiteiten: discgolf, boogschieten, een rondje door de polder met een TukTuk van Mytuk of met een step; voor kinderen springkussen en koemelken, kijken naar de geiten (het is lammertijd!). U kunt kennismaken met het assortiment mals geitenvlees van Breevoortse boklammeren. Om 11.00 uur start hier een rondleiding met Arthur Brilman door het landschap en laat zien hoe het landschap in de tijd ontstond. Voor meer info: www.boerderijbreevoort.nl,

Om 14.00 uur kunnen bezoekers van  het Grebbeliniefeest op boerderij Breevoort per step of kano terug naar de Eemhaven.

Ook in andere plaatsen langs de Grebbelinie worden allerlei activiteiten georganiseerd, zie het programma. Wie een dag lang de Grebbelinie wil beleven, kan bij VVV Amersfoort en Restobar Zandfoort aan de Eem een voordelige ‘Grebbeliniebon’ aanschaffen, waarmee een drankje, een lunch en een aktiviteit kan worden ‘betaald.


Terug naar het nieuwsoverzicht