Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Nieuw Vleermuis arrangement in de Grebbelinie van Landschap Leusden

Door Hans Peter Reinders, redactie Bert Rietberg SVGV, vrijdag 20 april 2012 14:12
Categorie: Natuurlijk

Leesbaar Landschap Leusden start met een nieuw arrangement genaamd ‘Vleermuizen, jagen langs de Grebbelinie’. Dit nieuwe arrangement gaat van start bij Theehuis Mon-Chouette, en laat zien hoe vleermuizen het landschap verkennen.

Vleermuiskazemat

Veel kazematten in de Grebbelinie zijn ingericht als 'vleermuisbunker'. De soorten worden in kaart gebracht.

De wandeling laat aan de hand van de 4 brillen (de historische, de seizoens, de verticale en horizontale bril) zien wat een vleermuis tegenkomt in de Grebbelinie. Wanneer de schemering valt komen de vleermuizen tevoorschijn om te foerageren en kan de wandelaar daadwerkelijk zien en horen hoe vleermuizen jagen door middel van een ‘batdetector’. Dit apparaatje vangt de geluiden van een vleermuis op en vertaalt ze naar voor de mens hoorbare geluiden. Ook zien we waar vleermuizen overwinteren.

VleermuisHet arrangement vindt in de avond plaats. Het kan in overleg geboekt worden voor een groep. En voor individuele inschrijvingen zijn er 4 data:

  • Zaterdag 28 april van 19:30 tot circa 22:00
  • Donderdag 10 mei van 20:00 tot circa 22:30
  • Vrijdag 18 mei van 20:00 tot circa 22:30
  • Vrijdag 1 juni van 20:15 tot circa 22:45

Voor de individuele inschrijvingen kan men terecht bij de VVV Leusden of boeken op www.landschapleusden.nl/. Groepen boeken rechtstreeks bij Theehuis Mon-Chouette.  Deelname is 10 euro per persoon en is inclusief consumptie.


Terug naar het nieuwsoverzicht