Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Tijdelijke omleiding Grebbeliniepad bij Veenendaal

Door Rijkswaterstaat, redactie Bert Rietberg, SVGV, dinsdag 13 maart 2012 12:50
Categorie: Themapad Grebbelinie

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 16 maart 20.00 uur tot maandag 26 maart 12.00 uur werkzaamheden uit aan de tunnel op de Kooiweg onder de A12. De tunnel is afgesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt lokaal omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Voor wandelaars van het Grebbeliniepad wordt op deze site aparte omleiding getoond.

Omleiding Grebbeliniepad

De rode stippellijn geeft aan hoe de afsluiting op de Kooiweg vermeden kan worden. (Kaartje uit Wandelgids Grebbeliniepad)

Gele borden langs de weg geven ter plaatse de omleidingsroutes aan. Voetgangers, fietsers en automobilisten worden omgeleid via de Heuvelsesteeg. Voor het Grebbeliniepad is een beter alternatief bedacht (zie boven). Zo kunt u drukke wegen vermijden en tevens richting Fort aan de Buursteeg wandelen. Wilt u graag toch ook de Batterij op de Schalmdijk zien en de Linie van Juffrouwwijk, dan is het goed mogelijk om zonder grote omwegen het pad te volgen via punt 4 (zie kaart) naar punt 3 en vervolgens van punt 3 naar het noorden over de Schalm en rechtsaf bij de Renswoudseweg naar de Slaperdijk(punt 6 in de gids). Daar kunt u dan weer de reguliere en gemarkeerde route volgen.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal en bestaan uit slopen van het bestaande kunstwerk aan de noordzijde van de A12, bouwen van het nieuwe kunstwerk aan de noordzijde van de A12 en het asfalteren van de Kooiweg aan weerszijden van de tunnel. Er is gekozen voor een combinatie van slopen en asfalteren om de duur van het werk en de afsluiting te beperken. De sloopwerkzaamheden vinden plaats in één weekend (vrijdag 16 maart tot maandag 19 maart) en worden zo veel mogelijk overdag uitgevoerd. Vanaf maandagmorgen 19 maart wordt in één week de Kooiweg geasfalteerd en wordt de nieuwe vloer van de tunnel aangebracht.


Terug naar het nieuwsoverzicht