Er zijn geen evenementen gevonden

Met een cadeaubon de Grebbelinie in

Door Hans Peter Reinders, redactie Bert Rietberg, dinsdag 29 november 2011 16:10
Categorie: Recreatie

Als onderdeel van het Uitvoeringsprogramma voor het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) 2010-2011 is deze zomer het Leesbaar Landschap Leusden gestart. In juni startte onze wethouder Oskam het project met als doel leusdenaren meer te betrekken bij het buitengebied in Leusden en hun het landschap beter te laten lezen. Zo komen natuur en cultuurhistorie beter tot hun recht en ontstaat meer waardering voor ons prachtige buitengebied in Leusden.

Asschatterkeerkade

De Asschatterkeerkade is één van de landschapsexcursies waar uit gekozen kan worden. (foto: Bert Rietberg)

Het project bestaat uit dertien kundige gidsen die op afroep mensen mee nemen het landschap in. Zo is het mogelijk met een gids de evacuatie van de meidagen van 1940 op nieuw te doen naar aanleiding van het nieuwe boek "Dorpen op drift" Leusden in de Grebbelinie. Ook is het mogelijk met een gids de Asschatterkeerkade te bezoeken of de landbouwgeschiedenis van De Treek te leren kennen. Het is mogelijk via Leesbaar Landschap Leusden met een gids te struinen in de Schammer, Bloeidaal en rond Groot Zandbrink. En er is een arrangement op de landgoederen Nimmerdor en de Heiligenberg.
De gidsen werken samen met lokale ondernemers in Leusden zoals De Kopermolen, Theehuis Mon Chouette en Kookstudo de Riet, Farm Visit en het ISVW. Hier kan het arrangement geboekt worden.

Tijdens verschillende excursies is nogal eens gevraagd of het ook mogelijk was een arrangement met gids cadeau te doen. Daarom is er nu een Leesbaar Landschap Leusden Cadeau bon. En kunnen nog meer mensen van een arrangement genieten. De LLL-cadeaubon is een ludiek relatie geschenk voor externe relaties. De cadeaubon is te koop bij het VVV en bij boekhandel Van der Vlist in Leusden en kost € 63,-

Voor meer info: www.landschapleusden.nl/pages/leesbaar-landschap/kadobon.php


Terug naar het nieuwsoverzicht