Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

X was here in de etalage

Door N. Historisch museum, redactie Bert Rietberg, zaterdag 19 november 2011 15:03
Categorie: Geschiedenis

In juni 2011 besliste de Tweede Kamer om de subsidie voor het Nationaal Historisch Museum per 1 januari 2012 stop te zetten. Bijgevolg bestaat het museum vanaf die datum niet meer, maar enkele projecten hebben op zichzelf bestaansrecht en toekomst, zoals xwashier, het innl-netwerk en de Nationale Automatiek. De Grebbelinie en de Grebbeberg in het bijzonder maken deel uit van de plaatsen van herinnering.

Grebbelinie was here

De pagina over Grebbeberg/Grebbelinie, een van de 50 plaatsen van herinnering.

Een onafhankelijke beoordelingscommissie adviseert welke instellingen of partijen het meest geschikt zijn om de projecten van het Nationaal Historisch Museum over te nemen. Deze commissie bestaat uit Marco de Niet, directeur van Digitaal Erfgoed Nederland, Marleen Stikker, directeur van de Waag Society en Juha van 't Zelfde, expert op het gebied van nieuwe media en technologie. Begin december is bekend welke instelling xwashier overneemt.

Xwashier

Xwashier ontsluit elk jaar vijftig historische plaatsen onder een wisselend thema. Iedere plaats heeft een uniek symbool en een fysieke marker in het landschap. De bezoeker scant de marker met een iPhone via een speciaal ontwikkelde App en de geschiedenis begint, dáár waar het gebeurde.

Website xwashier.nl

Filmpjes, animaties en verhalen brengen de gemarkeerde plaatsen tot leven. Die inhoud is ook te vinden op de website xwashier.nl, net als verwijzingen naar andere plaatsen en gegevens van historische instellingen en activiteiten in de buurt. We nodigen bezoekers bovendien uit zelf verhalen en foto's toe te voegen. Op deze manier ontstaat een interactief, gedeeld en groeiend netwerk van plaatsen van herinnering.

Bezoek de pagina Grebbelinie was here


Terug naar het nieuwsoverzicht