Er zijn geen evenementen gevonden

Nieuw toeristisch magazine Langs de Linie

Door Recreatieondernemers Grebbelinie , vrijdag 01 juli 2011 14:09
Categorie: Recreatie

Onverwachte ontdekkingen langs de blauwe lijn. Fietstochten vol verrassingen, wandelingen die historie ademen en nog veel meer ideeën om te genieten van de prachtige omgeving van de Grebbelinie en de Vallei. Het nieuwe magazine Langs de Linie ligt klaar bij alle VVV-kantoren in Vallei-gebied en bij diverse recreatiebedrijven.

Recreatie langs de Grebbelinie

De recreatieondernemers in de Grebbelinie maken de linie beleefbaar, o.a. vanaf het water. (foto Bert Rietberg)

Het bijna glossy magazine is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de vereniging Recreatieondernemers Grebbelinie en Regio VVV Vallei. Wim Jacobs, directeur van Regio VVV Vallei en Ruud Burgers, voorzitter van de vereniging Recreatieondernemers Grebbelinie, zijn trots op het resultaat. Burgers: "Het is een magazine geworden waarin recreatieondernemers en belangenorganisaties laten zien dat uit samenwerking en verbinding de mooiste dingen groeien."

Magazine Langs de LinieDiverse partijen maakten het mogelijk om het magazine Langs de Linie te produceren. Zo betaalden onder andere het programma De Grebbelinie Boven Water van de provincie Utrecht, het waterschap Vallei en Eem en de gemeenten Rhenen, Ede, Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Amersfoort en Bunschoten mee aan de realisatie van het magazine.

Inspiratie

Bezoekers en inwoners van het gebied tussen Rhenen en Spakenburg kunnen in het magazine volop inspiratie opdoen om de Grebbelinie te ontdekken. Actief per kano of step, of rustig te voet of op de fiets. Genieten van de natuur en de cultuurhistorie die de Grebbelinie te bieden heeft, of juist van de gezellige drukte in het centrum van Amersfoort, Ede, Veenendaal of Spakenburg. Natuurlijk staan in het magazine ook de beste adressen om heerlijk te eten of te overnachten langs de linie.

Roel Robbertsen, Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, schrijft in het voorwoord van het magazine over het gebied waar zijn hart in het bijzonder sneller van gaat kloppen. Ook Bert Rietberg, voorzitter van de stichting Grebbelinie, beschrijft zijn liefde voor de linie. 'Een linie vol verhalen van mensen en verborgen elementen in het landschap die herinneren aan andere tijden.'


Terug naar het nieuwsoverzicht