Er zijn geen evenementen gevonden

Nominatie Recreatieondernemers Grebbelinie

Door Susan Claessens, projectbureau SVGV, woensdag 19 januari 2011 18:42
Categorie: Projecten

De nominaties voor de ‘want buiten gebeurt het bokaal’ 2011 van Projectbureau SVGV zijn bekend gemaakt. Er gebeurt heel veel op het platteland en de genomineerde projecten zijn hiervan prima voorbeelden. De winnaar van deze bokaal mag zichzelf het meest aansprekende project in de Gelderse Vallei en Eemland noemen! Vereniging Recreatieondernemers Grebbelinie is één van de genomineerden.

Kanoverhuur

 Kanoverhuur op het Valleikanaal is een voorbeeld van de ondernemersactiviteiten. (foto Bert Rietberg)

Het bestuur van Projectbureau SVGV bezocht op 28 januari met een bus alle genomineerde projecten en beoordeelde deze op basis van een aantal cruciale punten, zoals de samenwerking, de bijdrage aan de realisatie van de doelen uit het reconstructieplan Gelderse Vallei en Eemland en de voorbeeldfunctie dat het project genereert. De prijswinnaar werd bekend gemaakt tijdens het SVGV Festival op 14 februari 2011 in Barneveld.

In september 2010 is de Vereniging Recreatieondernemers Grebbelinie opgericht. Het doel van deze vereniging is om de wensen en ideeën van ondernemers te verbinden met de plannen van de Grebbelinie. Daarnaast wil de vereniging de samenwerking tussen de ondernemers bevorderen en activiteiten ontwikkelen die het toeristisch product van de Grebbelinie versterken. De Grebbelinie is voor alle ondernemers een steeds belangrijkere toeristische trekker aan het worden.

De Vereniging Recreatieondernemers Grebbelinie is in 2008 als ondernemersplatform recreatie Grebbelinie gestart. Projectbureau SVGV heeft toen een aantal recreatieondernemers bij elkaar gebracht om de problemen rond beheer en onderhoud samen met Staatsbosbeheer en het Waterschap te bespreken. Hier ligt de basis voor deze vereniging van recreatieondernemers. Leden houden zich bezig met recreatieactiviteiten rondom de Grebbelinie en hebben gezamenlijk afspraken gemaakt over kwaliteit en veiligheid binnen hun bedrijfsvoering. De voorzitter van deze vereniging, Ruud Burgers, is namens de vereniging genomineerd.

SVGV FestivalTijdens de uitreiking werd bekend gemaakt dat maatschap Davelaar uit Leusden de uiteindelijke winnaar werd. Ook de ondernemersvereniging Grebbelinie werd in het zonnetje gezet en kreeg te horen dat minstens 1 jurylid voor hen had gekozen. Voorts kreeg de zaal een prachtig filmpje te zien dat de mogelijkheden van de Grebbelinie als gamegebied belichtte.


Terug naar het nieuwsoverzicht