Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Grebbeliniepad genomineerd voor Wandelroute van het jaar

Door B. Sitters, Fiets en Wandelbeurs, maandag 27 december 2010 15:48
Categorie: Themapad Grebbelinie

Na veel wikken en wegen, passen en meten is de jury er eindelijk uit. Het Grebbeliniepad, het Regge- en Dinkelpad en Dwars door Gelderland zijn genomineerd voor de Wandelroute van het Jaar 2011. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam-RAI.

 

Grebbeliniepad

Natuur en cultuur ontmoeten elkaar op het Grebbeliniepad ter hoogte van Fort Daatselaar. (Foto Ted Smeding)

Dwars door GelderlandDe vakjury die bestond uit Fokko Bos, (Geografische Boekhandel Pied à Terre); Tom Kooiman (redactie Wandelkrant te voet) Vladimir Mars, (routemaker Bureau Lopende Zaken) en Joost Vermeulen (archeoloog, reisjournalist) had een zware taak om een keuze te maken uit de tientallen aangemelde wandelroutes. De kwaliteit van de routes bleek hoog. “Er is duidelijk veel in ontwikkeling op wandelgebied in Nederland. Wandelaars mogen zich in Nederland verheugen op een prachtig en veelzijdig aanbod,” aldus jury-secretaris Vermeulen. “We hadden vooraf duidelijke selectiecriteria geformuleerd. Een daarvan was originaliteit, maar het leek of alle route-ontwerpers daarop gelet hadden. Een ding is zeker: wandelen leeft in Nederland!”

Grebbeliniepad

Wandelgids GrebbeliniepadHet Grebbeliniepad is een uit 13 etappes bestaande wandeling die de wandelaar van Rhenen naar Spakenburg voert langs de restanten van de voormalige Grebbelinie. Dit pad werd samengesteld door Bert Rietberg van de Stichting Grebbelinie en wordt uitgegeven door de uitgeverij Waanders.

Coulisselandschap

DinkelpadHet Regge- en Dinkelpad, is een meerdaagse tocht langs twee prachtige riviertjes in het zo karakteristieke Twentse coulisselandschap. Deze route werd ontwikkeld door Sietske de Vet van Routewerk en uitgegeven door het Waterschap Regge en Dinkel.

Van Hierden naar ‘s Heerenberg

Dwars door Gelderland is een 165 kilometer lange wandeling dwars door het bosrijkste deel van Nederland: van Hierden naar ‘s Heerenberg; 26 etappes van ongeveer 7 kilometer per stuk. Deze route is een uitgave van het Wandelplatform LAW in samenwerking met Radio Gelderland en de provincie Gelderland.

Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 26 en 27 februari in de Amsterdam-RAI.  De winnaar verzorgt op zaterdag 26 februari om 11:30 uur een publiekspresentatie van de route in de Expozaal. Tijdens dit unieke evenement voor de fiets- en wandeliefhebber kunnen de belangstellenden kennis maken met een scala aan andere schitterende wandelroutes én natuurlijk ook fietsroutes die worden aangeboden van achter de stands. Een uitgebreid lezingenprogramma neemt de bezoekers mee op pad de natuur te gemoet. In de paviljoens “Wandelaars informeren wandelaars”  en “Fietsers informeren fietsers” staan tientallen ervaren wandelaars en fietsers met informatie over hun favoriete routes.

Meer over de Fiets en Wandelbeurs: www.fietsenwandelbeurs.nl/

Wandelgids bestellen...


Terug naar het nieuwsoverzicht