Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Gidsboekje uitgebracht bij Week van de Geschiedenis

Door Stichting Siesta, woensdag 06 oktober 2010 16:54
Categorie: Recreatie

Stichting Industrieel Erfgoed in Amersfoort (Siesta) brengt in de Week van de Geschiedenis een gidsboekje uit met daarin een boeiende en interessante wandeling langs de Eem en het voormalige Oliemolenkwartier. De route leidt u langs verschillende monumenten, het moerasje en een voormalig stukje Grebbelinie. Bij de officiële opening van de Week van de Geschiedenis op 16 oktober, zal het eerste exemplaar van dit gidsboekje worden aangeboden aan de Burgemeester.

Koppelpoort Amersfoort

De Koppelpoort in Amersfoort is het startpunt van drie wandelingen. (Foto Bert Rietberg)

Even waant u zich weer terug in de 19e eeuw. Dat was de tijd waarin de Eem als aanvoerroute voor het haven- en industriegebied van groot economisch belang was voor de stad. Er zal bij de wandeling ook worden stilgestaan bij het hergebruik van oude panden. Er wordt niet alleen gesloopt. Soms krijgen industriële panden met een doorstart een geheel nieuwe bestemming.

Wandelen langs de EemHet gidsboekje “Wandeling langs de Eem”  is vanaf 16 oktober voor € 2,- te koop  bij de VVV, de Observant,  het Gilde Amersfoort en de Horeca gelegenheden langs de route. De uitgave van dit gidsboekje werd financieel mogelijk gemaakt door Lions Club Amersfoort Eemstad.

In de Week van de geschiedenis organiseert ’t Gilde Amersfoort drie wandelingen onder begeleiding van een deskundige Gilde gids en wel op: zaterdag 16 oktober, dinsdag 19 oktober, zondag 24 oktober. De start is telkens om 14.00 uur, bij de Koppelpoort, aan de kant van het Spui. De duur van de wandeling is ongeveer 1½ uur. De prijs bedraagt €5,-. Bij deze prijs is het Siesta gidsboekje “Wandeling langs de Eem” inbegrepen.

U kunt zich aanmelden voor een Wandeling langs de Eem bij het Gilde Amersfoort. Telefonisch: 033 4722236 of via email:  gilde@gildeamersfoort.nl.


Terug naar het nieuwsoverzicht