Evenementenkalender

Avondtocht Grebbeberg Datum: vrijdag 26 mei 2017 - Groepsgewijs vanaf 20.40, startpunt Ereveld

Op 26 (en 27) mei worden er opnieuw twee avondwandelingen op de Grebbeberg georganiseerd. De tocht die begint bij het invallend duister is in voorgaande jaren al door honderden deelnemers gemaakt. Voor velen was het een heel bijzondere beleving en dat succes heeft Stichting De Greb doen besluiten om in samenwerking met de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen, het Cuneragilde, het a-capellakoor Punt Uit en anderen voor de derde keer  ‘Verhalen op de Berg’  op het programma te zetten.

De tocht over de Grebbeberg maakt u onder begeleiding van een gids en brengt u langs een aantal plaatsen waar bijzondere verhalen rond de mobilisatie en meidagen van 1939/1940 worden gespeeld. 

Meer informatie vindt u op www.verhalenopdeberg.nl Via deze website kunt u zich tevens aanmelden voor de wandeling. (verplicht) 

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Grebbelinie wandeltocht 10, 20 en 40 km Datum: zaterdag 27 mei 2017 - Cultuurhuis De Breehoek

Ook in 2017 wordt de Grebbeliniewandeltocht georganiseerd. Wandeltochten van 10, 20 en 40 kilometer leiden de wandelaar door de vele aarden fortificaties en langs betonnen kazematten. Voor wie een paar edities heeft gemist zal tijdens de wandeling ontdekken dat er weer nieuwe elementen aan de linie zijn toegevoegd, zoals het mooie educatieve centrum in Woudenberg, een fraai stuk Lunterse Beek bij Renswoude en diverse kunstprojecten. De 40 km-lopers zien onderweg tevens het nieuwe bezoekerscentrum dat in mei nog in aanbouw is.

Het startpunt is net als vorig jaar Cultuurhuis De Breehoek in Scherpenzeel. Tijden volgen nog.

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Zaterdag 27 mei. Rondwandeling Grebbeberg met Stichting de Greb Datum: zaterdag 27 mei 2017 - Stichting de Greb

Tijdens de eerste oorlogsdagen van mei 1940 was de Grebbeberg het toneel van een bloedige strijd tussen het Nederlandse leger en Hitlers soldaten. Ter herinnering aan de slag organiseert de VVV Rhenen in samenwerking met Stichting de Greb al meer dan 10 jaar wandelingen over dit voormalig slagveld.

De wandeling, die onder deskundige leiding van een gids van Stichting De Greb plaatsvindt, begint op het parkeerterrein van de erebegraafplaats op de Grebbeberg en duurt ruim 3,5 uur. Meest nabijgelegen horecagelegenheid: Hotel 't Paviljoen. Jaarlijks worden een aantal vaste data ingepland waarop belangstellenden op individuele basis kunnen deelnemen aan deze wandelingen. Hierbij geldt een minimale deelname van 15 personen. De maximale groepsgrootte is 30 personen. De prijs per persoon bedraagt EUR 5,-. Kinderen onder de 12 jaar mogen, onder begeleiding gratis mee.

Parkeerplaats Ereveld, aanvang 13.00 uur.

Voor deelname meldt u zich aan bij VVV-Rhenen, telefoon 0317 61 23 33, of e-mail info@vvvrhenen.nl.

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Avondtocht Grebbeberg Datum: zaterdag 27 mei 2017 - Groepsgewijs vanaf 20.40, startpunt Ereveld

Op 27 mei is de tweede avond met een georganiseerde avondwandeling op de Grebbeberg. De tocht die begint bij het invallend duister en is in voorgaande jaren al door honderden deelnemers gemaakt. Voor velen was het een heel bijzondere beleving en dat succes heeft Stichting De Greb doen besluiten om in samenwerking met de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen, het Cuneragilde, het a-capellakoor Punt Uit en anderen voor de derde keer  ‘Verhalen op de Berg’  op het programma te zetten.

De tocht over de Grebbeberg maakt u onder begeleiding van een gids en brengt u langs een aantal plaatsen waar bijzondere verhalen rond de mobilisatie en meidagen van 1939/1940 worden gespeeld. 

Meer informatie vindt u op www.verhalenopdeberg.nl Via deze website kunt u zich tevens aanmelden voor de wandeling. (verplicht) 

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Wandelexcursie Late Voorjaarsvogels op de Grebbeberg Datum: woensdag 31 mei 2017 - 14.00 uur Startpunt parkeerplaats Erebegraafplaats

Tijdens deze wandeling zijn nog steeds lentegeluiden te horen van tal van vogels die de Grebbeberg bevolken. Vanaf de Koningstafel is het genieten van het prachtige uitzicht over rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer. De gids van het Utrechts Landschap gaat u er veel over vertellen. 

Voor volwassenen en kinderen, honden niet toegestaan. Kosten: geen.

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit